Solidarnost

O projektu

Epidemija koronavirusa je u samo nekoliko mjeseci promijenila cijeli svijet. Zatvorila nas je u kuće, ograničila nam kontakte i ukinula niz aktivnosti koje su činile našu svakodnevicu i koje smo uzimali zdravo za gotovo.

I to nije slučaj samo u Hrvatskoj; isto se događa – s nekim lokalnim specifičnostima – diljem Europe i svijeta. Tako su danas strah, neizvjesnost i nelagoda od onoga što sutra nosi teme koje dominiraju, a mi to želimo promijeniti!

Zajedništvo i solidarnost

Zato su za nas ključne teme 2020. godine zajedništvo i solidarnost.

Zajedništvo u nevolji koja je pogodila čitavu Europu i cijeli svijet, a solidarnost nas međusobno, solidarnost unutar Europe, solidarnost u nevoljama, solidarnost u situaciji koja je teška i neizvjesna na više razina, solidarnost kroz emociju, povezanost, humor i povezivanje.

Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije u društvu – solidarnost.hr

Kako bi u ovim izazovnim okolnostima obilježili Dan Europe, koji je simbol europskog jedinstva, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj s partnerima pokrenulo je projekt solidarnost.hr.

Cilj je projekta omogućiti građanima da komuniciraju svoje osjećaje, želje i nadanja te na taj način podsjetiti i istaknuti ono najbitnije u ovom trenutku, a to je solidarnost.

Što vam nedostaje iz vremena prije korone, što biste poručili koroni da je ona slučajno osoba, što ćete promijeniti u svom životu nakon izlaska iz izolacije, odnosno kako zamišljate svoj život nakon što sve ovo jednom prođe samo su neka od pitanja na koja želimo dobiti odgovor.

Pridružite se platformi solidarnost.hr, recite nam svoje osjećaje, želje i nadanja, podijelite ih putem društvenih mreža, pozovite obitelj i prijatelje da vam se pridruže te pridonesite da poruke solidarnosti i zajedništva zamijene strah, neizvjesnost i nelagodu.

© 2021 solidarnost.hr. Sva prava pridržana.