Solidarnost

Informacije o privatnosti i zaštiti podataka

Opće odredbe

Za vrijeme korištenja mrežne stranice solidarnost.hr poštujemo vaša prava na privatnost i vašu sigurnost. Jamčimo da se profesionalnim pristupom bavimo zaštitom vaših podataka, privatnosti i sigurnosti na našoj Internet stranici.

Ova pravila o privatnosti sadrže informacije o načinima na koje putem mrežne stranice solidarnost.hr prikupljaju, upotrebljavaju, pohranjuju, dijele ili čuvaju osobni podatke temeljem

Pravila privatnosti odnose se na osobne podatke koji se nalaze na mrežnoj stranici i koji su korištenjem mrežne stranice solidarnost.hr obrađeni, odnosno prikupljeni i pohranjeni od strane voditelja obrade osobnih podataka Media Val d.o.o., Grada Vukovara 269D, Zagreb, OIB 81877196963 od korisnika fizičke osobe kao ispitanika.Davanjem osobnih podataka putem mrežne stranice solidarnost.hr i pristankom na Uvjete korištenja putem mrežne stranice solidarnost.hr korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slažete s Pravilima privatnosti te pristaje na prikupljanje, obradu i korištenje svojih osobnih podataka u skladu s Uvjetima korištenja. Ako se korisnik ne slaže s Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti dužan je napustiti i ne koristiti mrežnu stranicu solidarnost.hr.

Promjena pravila privatnosti

Media Val d.o.o. može izmijeniti ili dopuniti Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na mrežnoj stranici solidarnost.hr. Izmjene i dopune Pravila privatnosti stupaju na snagu odmah po objavi na mrežnoj stranici solidarnost.hr. Korisnik kao ispitanik odgovoran je i obvezan prije svakog davanja osobnih podataka pregledati i proučiti važeća Pravila privatnosti koji su dostupni na mrežnoj stranici solidarnost.hr.

Zaštita osobnih podataka

Politika zaštite pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka temelji se na Uredbi (EU) 2018/1725 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2018. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka u institucijama, tijelima, uredima i agencijama Unije i o slobodnom kretanju takvih podataka (dalje: Uredba). Više pročitajte na poveznici.

Kontrola podataka

Temeljem Uredbe jamčimo da je solidarnost.hr odgovorna za kontrolu vaših podataka tijekom korištenja naših usluga je te nam se na navedenu adresu pošte ili e-mail adresu slobodno obratite ako imate bilo kakvih pitanja o zaštiti vaše privatnosti.

Prikupljeni podaci

Postoje dvije vrste podataka koje prikupljamo od vas, ovisno o vrsti našeg poslovnog odnosa: osobne i neosobne podatke. Ne zahtijevaju svi poslovni odnosi sakupljanje svih osobnih i neosobnih podataka kako je niže navedeno.

Osobni podaci

Osobni podaci prikupljaju se od vas ako ih dobrovoljno pošaljete na Solidarnost.hr. Vrste osobnih podataka koje prikupljamo su: Ime i prezime, adresa, Email adresa, Telefonski broj, IP adresa.

Navedene informacije nam dajete kada:

Neosobni podaci

Vaši neosobni podaci prikupljaju se od vas kada pristupate našoj Internet stranici. To su informacije o vašim posjetima i načinu kretanja kroz našu Internet stranicu, uključujući ali ne ograničavajući se na pregled naše stranice; duljinu posjeta; vrstu preglednika koji koristite; operativni sustav; IP adresu i lokaciju.

Iako smo klasificirali IP adresu kao osobni podatak, nećemo koristiti vašu IP adresu kako bismo vas osobno identificirali. Ove informacije služe kako bi pomogle poboljšati našu Internet stranicu.

Informacije koje ne prikupljamo

Nepotrebni podaci

Solidarnost.hr nikad neće tražiti informacije koje nisu potrebne za poslovanje. Naš je cilj osigurati što bolje iskustvo na našoj web stranici, bez ikakvog ugrožavanja vaše privatnosti ili sigurnosti.

Financijski podaci

Solidarnost.hr ne prikuplja niti pohranjuje nikakve osjetljive podatke o plaćanju.

Osjetljivi osobni podaci

Solidarnost.hr ne prikuplja ili pohranjuje podatke vrlo osjetljive prirode. Na primjer, nećemo spremati članstvo u osobnoj skupini, politički stav, seksualnu orijentaciju, vjeru, invalidnost ili rasu.

Ako niste zadovoljni kako koristimo vaše podatke, našim pristupom prikupljanja i obrade podataka, imate pravo povući privolu u bilo kojem trenutku. Kako povući vašu privolu, pogledajte odjeljak “Vaša prava” u nastavku.

Dijeljenje podataka

Vaši podaci mogu biti podijeljeni sa idućom grupom ljudi iz sljedećih razloga:

1. Našim zaposlenicima, agentima i / ili profesionalnim savjetnicima – za potrebe odgovaranja na vaš upit.

Sigurnost podataka

Vaše podatke pohranjujemo na sigurnim web poslužiteljima

Tehničke i organizacijske mjere uključuju mjere za rješavanje svih sumnji na povredu vaših podataka. Ako sumnjate na bilo kakvu zlouporabu, gubitak ili neovlašteni pristup vašim podacima, javite nam odmah na info@solidarnost.hr.

Čuvanje podataka

Prikupljeni osobni podaci pohranjuju se na računalu poslovnog subjekta Media Val d.o.o. koji obavlja dužnost izvršitelja obrade i koji mora jamčiti zaštitu podataka i povjerljivost propisane Uredbom (EU) 2018/1725.

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca. Prikupljeni podaci za gore navedene svrhe bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za gore navedene svrhe, ali ne duže od 12 mjeseci. Ako obrišemo vaše podatke, oni i dalje mogu postojati na sigurnosnim kopijama ili u arhivima medija za pravne, porezne ili regulatorne svrhe.

Provjeravanje, mijenjanje ili brisanje podataka

Ako želite provjeriti, izmijeniti ili izbrisati svoje osobne podatke koje su pohranili voditelji obrade podataka odgovorni za mrežnu stranicu solidarnost.hr, obratite se e-poštom voditelju obrade na adresu u nastavku. U poruci objasnite svoj zahtjev i navedite URL mrežne stranice na koje se zahtjev odnosi.

Vaša prava

Imate slijedeća prava u vezi s podacima:

Za bilo kakve upite oko ovih pravila privatnosti ili povlačenja privole na obradu Vaših podataka (gdje je vaša suglasnost naš pravni temelj za obradu vaših podataka), molimo kontaktirajte nas na info@solidarnost.hr.

Ako niste zadovoljni kako smo riješili ili rješavamo vašu pritužbu, a koja se odnosi na obradu vaših podataka, možete svoj prigovor uputiti hrvatskom nadležnom tijelu za zaštitu podataka, agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) na njihovoj web stranici azop.hr

Važno je da su podaci koje držimo o vama točni i aktualni. Obavijestite nas ako su se vaši podaci promijenili kako bi ih ažurirali.

Prijenos izvan europskog gospodarskog prostora

Podaci koje prikupljamo od vas mogu se pohraniti, procesuirati te prenijeti u zemlje izvan Europskog ekonomskog područja (EEA). Na primjer, to se može dogoditi ako su naši poslužitelji (serveri) ili pružatelji usluga smješteni u zemljama izvan Europske unije. Također, vaši podaci mogu biti dijeljeni i s našim vanjskim partnerima.

Kako bismo osigurali sigurnost vaših podataka, uspostavili smo odgovarajuće zaštitne mjere i postupke s trećim stranama s kojima dijelimo vaše podatke. To osigurava da te treće osobe obrađuju vaše podatke na način koji je u skladu s zakonima o zaštiti podataka.

Pravila kolačića

Kolačići su male datoteke pohranjene na vašem krajnjem uređaju. Mogu utvrditi je li u prošlosti bilo kontakta između nas i vašeg krajnjeg uređaja. Identificiran je samo kolačić na vašem krajnjem uređaju.

Korištenjem naše web stranice solidarnost.hr pristajete na korištenje i pohranu kolačića na vašem krajnjem uređaju. Međutim, također možete pogledati našu web stranicu bez kolačića. Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. Možete spriječiti spremanje kolačića na svoj krajnji uređaj postavljanjem preglednika da ne prihvaća kolačiće. U bilo kojem trenutku možete izbrisati kolačiće pohranjene na vašem krajnjem uređaju. Točne upute za to možete pronaći u priručniku za vaš preglednik ili krajnji uređaj. Daljnje informacije o deaktiviranju lokalnih zajedničkih objekata možete pronaći ovdje

Ako odlučite ne prihvatiti kolačiće, to može rezultirati smanjenom dostupnosti usluga na našoj web stranici.

Kategoriziramo kolačiće kako slijedi:

Osnovni kolačići (vrsta 1)

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke, kako bi ispravno funkcionirale. Bez ovih kolačića, neke usluge mogu biti onemogućene.

Funkcionalni kolačići (tip 2)

Ovi kolačići omogućuju nam poboljšanje upotrebljivosti i učinkovitosti web stranica te pružanje različitih značajki. Na primjer, funkcionalni kolačići mogu pohraniti postavke jezika.

Kolačići izvedbe (vrsta 3)

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, naprimjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku “Analiza podataka o upotrebi”.

Kolačići treće strane (vrsta 4)

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društveni dodatci.

Kako odbiti i izbrisati kolačiće?

Možete odabrati odbacivanje ili blokiranje svih ili određenih vrsta kolačića koji su postavljeni na temelju vašeg posjeta web-mjestu tako da kliknete na postavke kolačića na našim web stranicama. Možete promijeniti svoje preference za web-mjesta i/ili web-mjesta bilo kojeg dobavljača trećih strana promjenom postavki preglednika. Napominjemo da većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. Stoga, ako ne želite da se kolačići koriste, možda ćete morati aktivno brisati ili blokirati kolačiće. Ako odbijate korištenje kolačića, i dalje ćete moći posjetiti našu web stranicu, ali neke od funkcija možda neće raditi ispravno. Također, možete posjetiti www.allaboutcookies.org za detalje o tome kako izbrisati ili odbiti kolačiće, i za daljnje informacije o kolačićima općenito. Korištenjem naše web stranice bez brisanja ili odbijanja nekih ili svih kolačića, suglasni ste da možemo postaviti one kolačiće koje niste izbrisali ili odbili na uređaju.

Google analitika

Ova web stranica koristi Google ™ Analytics, servis web analitike koji pruža Google, Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće” koji su tekstualne datoteke smještene na vašem računalu, kako bi analizirao kako korisnici koriste web-mjesto. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju web stranice bit će proslijeđene i pohranjene od strane Googlea na poslužiteljima u SAD-u.

Google će koristiti ove informacije u ime operatora ove web stranice u svrhu vrednovanja vašeg korištenja web stranice, kompilacije izvješća o web aktivnosti za web operatora i pružajući im druge usluge koje se odnose na web aktivnosti i korištenje interneta.

IP-adresa, koju je vaš preglednik prenosi unutar dosega Google Analytics, neće biti povezana s bilo kojim drugim podacima koje održava Google. Možete odbiti korištenje kolačića odabirom odgovarajućih postavki na vašem pregledniku, međutim, napominjemo da ako to učinite možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove web stranice.

Također možete isključiti praćenje od strane Google Analitycs na način da preuzmete i instalirate Google Analytics Opt-out dodatak pregledniku sa svog trenutnog preglednika. Ako ne želite da se vaši podaci pohranjuju, molimo da instalirate alat za deaktivaciju (de-activation-tool) koji pruža Google: tools.google.com/dlpage/gaoptout. Za dodatne informacije, pogledajte link (opće informacije o Google analitici i zaštiti podataka). Naglašavamo da je na ovoj web stranici, kod Google Analytics “gat._anonymizeIp ();” proširen kako bi se osigurala anonimna zbirka IP adresa (zvan IP prikrivanje).

Facebook pixel

Facebook pixel je analitički alat koji omogućuje oglašivačima da mjere učinkovitost oglašavanja po razumijevanju akcije ljudi uzetih na web stranici. Oglašivači mogu koristiti piksel podatke kako bi bili sigurni da se oglasi prikazuju pravim ljudima, graditi publiku za oglašavanje i otključati dodatne Facebook alate za oglašavanje.Facebook kolačići su kolačići iz trećih strana koji se koriste za praćenje ciljeva konverzija web stranica i stvaranje (anonimizirane) popisa ljudi koji su posjetili našu web stranicu. Ako želite onemogućiti Facebook kolačiće na vašem pregledniku, molimo posjetite http://www.aboutads.info/choices/.

Završne odredbe

Ova pravila odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje Media Val d.o.o. prikuplja od korisnika (ispitanika). Druge mrežne stranice kojima se može pristupiti putem mrežne stranice solidarnost.hr imaju vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načine njihovog korištenja i objavljivanja.

Media Val d.o.o. nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.

Ako imate primjedbi na obradu, upotrebu ili čuvanje vaših osobnih podataka, te ako želite provjeriti, izmijeniti ili izbrisati svoje osobne podatke, slobodno nas kontaktirajte na e-mail info@solidarnost.hr.

Datum zadnje izmjene uvjeta korištenja: 4. svibnja 2020.